The Passion

The Passion in Lichtenvoorde

Foto: PR

LICHTENVOORDE – Lichtenvoorde gaat The Passion opvoeren naar het idee van het uiterst succesvolle televisieprogramma. Docenten en leerlingen van Marianum, de gezamenlijke kerken in Lichtenvoorde en koor NOIR maken The Passion Lichtenvoorde mogelijk. The Passion vindt plaats op dinsdagavond 22 maart. Het bekende lijdensverhaal van Jezus wordt op een eigentijdse manier opgevoerd met bekende Nederlandstalige nummers. Schoolbandjes, zangers, muzikanten en dansers en het koor NOIR geven The Passion vorm.

In het hart van het Lichtenvoordse centrum begint The Passion. De tocht waarbij een grote groep mensen het grote kruis door het dorp draagt, start op het marktplein. Het kruis wordt vervolgens door de centrumstraten gedragen: een stille tocht met fakkels en lichtjes waarbij toeschouwers kunnen aansluiten. Vervolgens lopen ze in de richting van Marianum waar in de aula The Passion verder gaat. De organisatie verwacht veel toeschouwers die naar Marianum komen. The Passion Lichtenvoorde is daarom ook buiten via een groot scherm te volgen.

De schoolbandjes en de hoofdrolspelers zijn volop bezig met het instuderen van de teksten en de bekende Nederlandstalige popsongs. Er is een regisseur aangesteld die dit evement goed moet laten verlopen.
In aanloop naar The Passion Lichtenvoorde zijn er tal van activiteiten, gelieerd aan de Veertigdagentijd, zoals het antipestproject Via Dolorosa voor de basisschooljeugd. Marianum-leerlingen hebben vóór de kerstvakantie een debat over vluchtelingen gehouden. Ze namen daarin stelling tegen hard oordelen over vluchtelingen. Er wordt gedacht aan een ingetogen vervolg in de kerken in de vastentijd.

Op de parochiewebsite www.sintludgernu.nl en op de website www.marianum.nl en op de facebookpagina’s van de PKN Kerk Lichtenvoorde en parochie Sint Ludger zijn de laatste updates over The Passion Lichtenvoorde te vinden.

Geplaatst in .